Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z brukselką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 1 l
brukselka 40 dkg
cebula 2 szt
papryczka chilli 1 szt
mąka 1 łyżka
śmietana kremowa 30% 125 ml
koperek 1 pęczek
masło 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z brukselką

Papryczkę chili po umyciu posiekaj razem z nasionami.Cebulę obierz i także posiekaj.W garnku rozpuść masło,zeszklij na nim cebulę,dodaj papryczkę i po krótki smażeniu zalej bulionem.Zagotuj całść.Brukselkę umyj,oczyść,wrzuć do garnka.Gotuj 20minut,dodając sól i pieprz.śmietanę delikatnie rozrób mąką i kilkoma łyżkami zupy,wlej do garnka.Oczyść koperek,umyj,posiekaj i także dodaj do zupy.Podawać z jasnym pieczywem.Możesz też dodać do zupy garść drobnego makaronu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak