Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z soczewicą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso gotowane 80 dag
soczewica 1 szkl
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
jajko 2 szt
bułka czerstwa 1 szt
mleko 100 ml
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z soczewicą

1. Bułkę namaczamy w mleku, odciskamy. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy.
2. Mięso trzykrotnie mielimy z bułką, soczewicą, czosnkiem i cebula. Wbijamy jajka, doprawiamy i wyrabiamy na jednolitą masę. Wkładamy do keksówki. Pieczemy ok godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 07.02.2014 07:57
pyszny pasztet
Stenka 16.02.2013 08:14
warto zrobić
Dorota37 18.07.2012 21:56
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak