Sposób przygotowania

Tofu płuczemy, zawijamy w papierowy ręcznik i dokładnie odsączamy. Wkładamy do miski i rozgniatamy widelcem na grudki.
Myjemy i kroimy warzywa.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i podsmażamy aby się zeszkliła, wrzucamy pokruszone tofu i pomidory, powoli dusimy. Cały czas mieszamy. Dodajemy ulubione przyprawy (u mnie to papryka słodka, lubczyk, przyprawa do ziemniaków itp). Na końcu dodajemy siemię lniane i słonecznika. Wykładamy tofucznicę na talerze, przybieramy rzeżuchą i wcinamy :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podoba mi się :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !