Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tofucznica

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
pomidor 2 sztuki
olej (puste pole) do smażenia
ziarna słonecznika 1 garść
zioła (puste pole) do przybrania
przyprawy (puste pole) do smaku
siemię lniane 2 (ziarenka)
tofu 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Tofucznica

Tofu płuczemy, zawijamy w papierowy ręcznik i dokładnie odsączamy. Wkładamy do miski i rozgniatamy widelcem na grudki.
Myjemy i kroimy warzywa.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i podsmażamy aby się zeszkliła, wrzucamy pokruszone tofu i pomidory, powoli dusimy. Cały czas mieszamy. Dodajemy ulubione przyprawy (u mnie to papryka słodka, lubczyk, przyprawa do ziemniaków itp). Na końcu dodajemy siemię lniane i słonecznika. Wykładamy tofucznicę na talerze, przybieramy rzeżuchą i wcinamy :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 09.07.2012 21:03
Podoba mi się :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak