Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser z galaretkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 15 dag
cukier 1 szkl
śmietanka kremowa 0.5 l
żółtko jajek 4 szt
laska wanilii 1 szt
galaretka 20 zastygła
twaróg 80 (tłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: deser z galaretkami

Żółtka utrzyj z cukremstopniowo dodając śmietankę.Wydrąż miąższ z wanilii.Wanilię dodaj do utartych zółtek ze śmietaną.Całość podgrzewaj na małym ogniu(masa nie może się zagotować).Stale mieszając do zgęstnienia.Zdejmij z ognia i dodaj ser oraz masło(twaróg zmiel dwa razy).Całość ostudź.Pokrój galaretkę w kosteczki i dodaj do ostudzonej masy serowej.Wymieszaj całść.Wyłóż gazą naczynie w kształcie stożka,napełnij je masą i przykryj talerzykiem.Wstaw na kilka godzin do lodówki.Zimny deser wyjmij z naczynia na talerzyk ozdobiony kostkami różnokolorowej galaretki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak