Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

* 1/2kg piękniej świeżej karkówki
* 1 duża zielona papryka
* 1 mała cebulka
* 1 zabek czosnku
* 1 łyzka sos sojowy-ciemny
* 1 kostka mięsna
* 2 łyzeczki papryka słodka czerwona
* 2 duże łyzki przyprawa do kurczaka(złocista-idealnie pasuje do tego sosu)
* 2 łyzki margaryna zwykła
* sól,pieprz(wg.uznania)

PRZYGOTOWANIE:

Karkówke myję , osuszam recznikiem papierowym i kroje w kostkę. Papryke oczyszczam,myję i również kroję ale w grubszą kostkę.Cebulke i czosnek obieram i siekam dosyć drobno. W rondlu roztapiam margarynę i wrzucam mięso. Doprawiam przyprawami i podsmażam mieszając na dość ciemny kolorek.Następnie dodaję cebulę i czosnek mieszając smaże do zezłocenia się cebulki.Zalewam przegotowaną goracą wodą 2cm. ponad stan,dodaję paprykę,kostkę mięsną i duszę do miękkości mięsa.U mnie to było około 30 minut bo karkówka była super świeża. Po tym czasię robię zaklepkę z mąki i wody i dodaję do wywaru mieszając.Gotuję jeszcze 3 minuty i gotowe :) Mozna sobie jeszcze wg.własnego gustu doprawić,ale niekoniecznie. SMACZNEGO . . . .


Pyszny sos do wszystkiego.Jego wspaniałą barwę zawdzięczamy dzięki kostce mięsnej i sosu sojowego.Jak wygląda tak smakuje.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    apetyczne
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Karkówka w takim wydaniu - super propozycja!
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Rarytas dla mięsożerców.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !