Sposób przygotowania

Soję namoczyć na noc, odlać wodę, nalać świeżej i gotować około 2 godziny na wolnym ogniu. Posolić pod koniec gotowania. Przestudzić i przepuścić ciepłą soje przez maszynkę. Grahamkę namoczyć w gorącej wodzie, również przepuścić przez maszynkę. Dodać pokrojoną na drobno cebulkę, czosnek, jajko, natkę. Całość mieszamy ze sobą. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    pewnie dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    ajres

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    takie kotlety sojowe własnej roboty :) fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Lubię sojowe kotlety
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    tez takie robię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !