Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miętowy mus z białej czekolady

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała czekolada 260 g
śmietana kremówka 1 szklanka
białko 2
z mięty pieprzowej 1/4 ekstraktu
listki świeżej mięty

Przepis i sposób przygotowania na: Miętowy mus z białej czekolady

Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej. Odstawić miskę by czekolada lekko przestygła.

Mikserem ubić śmietanę, białko i ekstrakt na lekki krem. Do miski wlać czekoladę, delikatnie wszystko wymieszać. Rozdzielić krem do kieliszków lub szklanek o pojemności ok 60ml. Włożyć deser do lodówki lub na 10-15 min do zamrażarki przed samym podaniem.
Udekorować każdy kieliszek listkiem mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak