Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w cieście czekoladowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszek w zalewie 2 puszki
mąka pszenna 125 g
cukier 125 g
kakao 25 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1/4 łyżecka
miękkie masło 150 g
jajko 2
ekstraktu waniliowego 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w cieście czekoladowym

Gruszki odsączyć z zalewy. Ułożyć w formie do zapiekania (wypukłą stroną do góry). Składniki ciasta wymieszać za pomocą miksera na jednolitą masę. Rozprowadzić równomiernie na gruszkach.
Piec na dolnej półce ok. 25-30 min., odstaw na 5-10 min.
Pokroić. Podawać z sosem czekoladowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak