Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kura nadziewana

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kura 1 szt
włoszczyzna
wątróbka 20 dkg
serca 20 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat 15 dkg
jaja 2 szt
natka pietruszka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kura nadziewana

Umytą włoszczyznę włożyć do 1,5 litra wody i zagotować. Kurę natrzeć solą. NADZIENIE;wątróbkę i serca drobno posiekać, dodać żółtka, bułkę tartą, posiekaną pietruszkę, lekko posolić i popieprzyć. Białka ubić i dodać do masy, wymieszać. Przygotowanym farszem nadziewać kurę i zaszyć nitką. Do wrzącego wywaru z warzyw dać kurę i gotować do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 20.08.2013 07:33
coś pysznego
ben-ka 24.03.2013 10:50
uwielbiam z takim własnie farszem.
barbara11561 02.02.2013 15:01
takiej jeszcze nie jadłam:)
RenataZ-et 24.08.2012 08:38
Dobry przepis
Wafelek2601 16.10.2011 00:05
super
mirosława4 10.10.2011 18:49
ciekawy przepis
Monika193
Monika193 14.08.2011 22:21
musi nieźle smakować
suzana 09.08.2011 19:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak