Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka nadziewana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
mięso mielone 40 dag
ostra musztarda 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sól
pieprz
pomidory 2 szt.
czosnek 1-2 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
bulion warzywny 200 ml
papryka 4 (różnokolorowa)

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka nadziewana

Bułkę zalać niewielką ilością zimnej wody, odstawić na 10 minut. Cebulę obrać, drobno posiekać. Mięso wymieszać z bułką, cebulą, musztardą i koncentratem. Doprawić solą i pieprzem. Strąki papryki wydrążyć i napełnić przygotowaną masą mięsną. Pomidory pokroić w grubą kostkę. Czosnek pokroić, wymieszać z pomidorami, rozłożyć na dnie naczynia żaroodpornego, posypać solą i pieprzem, oraz ziołami. Na wierzchu ustawić papryki, obok ułożyć odcięte wierzchy. Całość zalać gorącym bulionem. Zapiekać ok. 20 minut w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak