Sposób przygotowania

Kalafior umyć, osączyć na sicie.Włożyć do osolonego wrzątku z dodatkiem cukru. Gotować kilka minut, tak by kalafior się nie rozgotował pozostał jędrny. Odcedzić różyczki. Pomidory sparzyć, obrać i przekroić na połówki, wyciąć gniazda nasienne, miąższ pokroić na ósemki.
Cebule obrać, przekroić na pół i pokroić w cienkie półtalarki. Wymieszać z kalafiorem i pomidorami.
Z oleju, octu i szczypty soli przyrządzić sos o konsystencji emulsji, doprawić białym pieprzem. Sosem polać sałatkę, posypać pokruszonym serem feta i oregano. Delikatnie wymieszać i podawać.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis,pycha
  • 4
    original
    Opublikowano

    aginaa

    mniam
  • 4
    original
    Opublikowano

    aginaa

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !