Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kalafiora i pomidorów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerwone cebule 2 szt
octu winnego 1 łyżka
suszone oregano 1 łyżeczka
olej
cukru 1/2 łyżeczki
feta 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kalafiora i pomidorów

Kalafior umyć, osączyć na sicie.Włożyć do osolonego wrzątku z dodatkiem cukru. Gotować kilka minut, tak by kalafior się nie rozgotował pozostał jędrny. Odcedzić różyczki. Pomidory sparzyć, obrać i przekroić na połówki, wyciąć gniazda nasienne, miąższ pokroić na ósemki.
Cebule obrać, przekroić na pół i pokroić w cienkie półtalarki. Wymieszać z kalafiorem i pomidorami.
Z oleju, octu i szczypty soli przyrządzić sos o konsystencji emulsji, doprawić białym pieprzem. Sosem polać sałatkę, posypać pokruszonym serem feta i oregano. Delikatnie wymieszać i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 30.09.2010 10:40
mniam
aginaa 30.09.2010 10:40
mniam
buksiak12 18.09.2010 14:16
fajny przepis,pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak