Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada z ciasta francuskiego z musem brzoskwiniowym i rodzynkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op.
mus brzoskwiniowy 200 ml
rodzynki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: rolada z ciasta francuskiego z musem brzoskwiniowym i rodzynkami

Ciasto francuskie ostrożnie rozwijamy, smarujemy musem brzoskwiniowym zostawiając 2 cm pasek do sklejenia ciasta, obsypujemy 2 łyżkami rodzynek. Ciasto ostrożnie zwijamy wzdłuż najdłuższego boku, dociskamy w miejscu sklejenia, układamy na papierze do pieczenia, tak by łącze było pod spodem, nacinamy na ukos w odległości 2 cm. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy 20 minut. Po wyjęciu kroimy w miejscach gdzie były nacięcia i ostrożnie przekładamy na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 10.08.2011 00:27
Pomysłowe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak