Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z makreli na grillowanej grzance

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 1/2 szt
oliwki czarne 7 szt
pietruszka zielona 3 gałązki
Szczypiorek cienki 5 gałązek
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 szczypta
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
majonez tradycyjny 4 łyżeczki
pełnoziarnistego pieczywa tost 4 kromki
kapary 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z makreli na grillowanej grzance

Pieczywo grillujemy na patelni grillowej. Rybę oddzielmy z ości i rozdzielamy widelcem. Kapary i oliwki bardzo drobno siekamy i dodajemy do ryby. Pietruszkę i szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do reszty. Dodajemy majonez i mieszamy całość. doprawiamy do smaku i podajemy na zgrillowanym pieczywie tostowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia40 10.08.2011 13:34
Moja ulubiona pasta.... Pychota!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak