Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany okoń morski

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

okoń morski 1 szt
świeże oregano 3 gałązki
sól 1 szczypta
pieprz młotkowany z kolendrą 1 szczypta
cytrynka 1/2 szt
sos chili 4 z limonką
bazylia świeża 3 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany okoń morski

Rybę myjemy, osuszamy i nacieramy sosem Tao tao na kilka godzin przed grillowaniem. Zioła bardzo drobno siekamy i wkładamy do środka ryby i dodajemy pieprz młotkowany z kolendrą. Skrapiamy sokiem z cytryny i solimy rybę przed grillowaniem. Grillujemy z każdej strony. Podajemy z cytryną i listkami ziół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 28.05.2016 22:49
Super danie!
gosia561 10.06.2013 17:16
okoń wygląda wspaniale
Misiek1 10.08.2011 13:43
Od razu chciałoby się zjeść...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak