Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka do chleba

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt
sól i pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
karkówka 1,5-2 bez kości
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka do chleba

Karkówkę myjemy, sól, pieprz, paprykę i czosnek mieszamy i nacieramy mięso. Skrapiamy maggi i obkładamy cebulą pokrojoną w plastry. Wkładamy do naczynia, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki najlepiej na noc. Po około 12 godzinach wkładamy karkówkę bez cebuli do rękawa do pieczenia i pieczemy w piekarniku 2 godziny w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 20.04.2012 07:24
mmm pycha!;D
Wokalista 24.06.2011 16:44
aż ślinka cieknie :)
caroline1983 14.04.2011 15:10
Zjadłabym taka :)
evita0007 03.04.2011 10:25
Pyszna i soczysta,idealna na kanapeczki :)
ZEWA 16.12.2010 17:34
niestety moi synowie nie za bardzo lubią cebulę, dlatego ją zdejmuję, bo by nie zjedli mięsa gdyby zobaczyli cebulę.
eli_555 16.12.2010 16:58
Pyszne mięsko.Ja włożyłabym do rękawa mięsko razem z cebulą.
jolaxa 26.10.2010 12:04
pysznosci :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak