Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane dzwonka ze szczupaka na parze :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

2 łyżki pokrojonego koperku,6 płaskich łyżeczek kaszy manny błyskawicznej
sól,pieprz mielony,½ łyżeczki soku z cytryny,½ łyżeczki otartej skórki z cytryny
szczupak 2 dzwonka (ze środka)
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane dzwonka ze szczupaka na parze :

Ze środkowych dzwonek szczupaka usunąć mięso , kręgosłup i ości od skóry tak by jej nie uszkodzić .Ugotować na twardo 1 jajko , obrać i przekroić na pół na szerokość .
Mięso oczyścić ze wszystkich ości . Zmielić lub drobno pokroić . Dodać koperek , jajko szczyptę soli , mielonego pieprzu , sok z cytryny, skórkę z cytryny . Wyrobić masę . Podzielić na pół .Na rozłożoną skórę z dzwonek nałożyć masę mięsną .W każda wcisnąć ½ jajka , zawinąć skórę wokół masy tak by środek stanowiło ,, oczko „ z jajka , wokół masa mięsna i skóra .
Ułożyć na liściach kapusty lub pora na środkowej kondygnacji parowaru i gotować 30 minut od chwili kiedy woda zacznie wrzeć .
Podawać polane roztopionym masłem z ziemniakami i mizerią .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak