Sposób przygotowania

Ze środkowych dzwonek szczupaka usunąć mięso , kręgosłup i ości od skóry tak by jej nie uszkodzić .Ugotować na twardo 1 jajko , obrać i przekroić na pół na szerokość .
Mięso oczyścić ze wszystkich ości . Zmielić lub drobno pokroić . Dodać koperek , jajko szczyptę soli , mielonego pieprzu , sok z cytryny, skórkę z cytryny . Wyrobić masę . Podzielić na pół .Na rozłożoną skórę z dzwonek nałożyć masę mięsną .W każda wcisnąć ½ jajka , zawinąć skórę wokół masy tak by środek stanowiło ,, oczko „ z jajka , wokół masa mięsna i skóra .
Ułożyć na liściach kapusty lub pora na środkowej kondygnacji parowaru i gotować 30 minut od chwili kiedy woda zacznie wrzeć .
Podawać polane roztopionym masłem z ziemniakami i mizerią .

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !