Sposób przygotowania

Warzywa należy umyć- oczyścić- opłukać- zalać wrzącą wodą-dodać tłuszcz- osolić- ugotować wywar.
Kalafiorr obrać z zielonych liści, nstępnie opłukać i podzielić na małe \' różyczki\' . Wywar należy przecedzić , włożyć kalafior i ugotować do miękkości. Podprawić mąką rozmieszaną z 1/8 litra zimnego mleka. Zagotować. Następnie połączyć z żółtkami rozmaconymi z mlekiem, osolić i dodać posiekany koperek.

Zamiast mąki i mleka zupę można podprawiać zasmażką lub śmietaną.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    moja ulubiona zupa
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    uwielbiam zupki
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    uwielbiam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    uwielbiam zupki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !