Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa kalafiorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 60 dag
włoszczyzna 30 dag
woda 2 litry
mleko 1/4 litra
tłuszcz 2 dag
mąka 4 dag
żółtka surowe 2 sztuki
koper świeży posiekany 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa kalafiorowa

Warzywa należy umyć- oczyścić- opłukać- zalać wrzącą wodą-dodać tłuszcz- osolić- ugotować wywar.
Kalafiorr obrać z zielonych liści, nstępnie opłukać i podzielić na małe \' różyczki\' . Wywar należy przecedzić , włożyć kalafior i ugotować do miękkości. Podprawić mąką rozmieszaną z 1/8 litra zimnego mleka. Zagotować. Następnie połączyć z żółtkami rozmaconymi z mlekiem, osolić i dodać posiekany koperek.

Zamiast mąki i mleka zupę można podprawiać zasmażką lub śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 20.06.2013 22:01
uwielbiam zupki
Laila2786 09.02.2013 13:47
uwielbiam
Ela15 01.08.2012 20:03
pyszna
kasiek 26.07.2012 21:21
uwielbiam
kate.500 15.03.2012 07:43
uwielbiam zupki
Lidia6 25.10.2011 10:07
moja ulubiona zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak