Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos śliwkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki suszone 10 szt
cebula 1 duża
wino czerwone wytrawne 1 szklanka
masło 1 łyżka
olej 1 łyżeczka
tymianek 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos śliwkowy

Cebulę drobno pokroić, zeszklić na oleju. Śliwki drobno posiekać. W rondelku roztopić masło, włożyć śliwki, podlać winem, dodać cebulę, tymianek, liść laurowy. Dusić, od czasu do czasu mieszając, aż śliwki całkiem się rozgotują i sos uzyska jednolitą konsystencję. Doprawić do smaku. Sos podaje się do duszonych i pieczonych mięs

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 20.07.2013 11:53
Bardzo smaczny sos
cooleczka 19.02.2012 11:57
super
Robert10 09.08.2011 13:37
podoba mi się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak