Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w piórka i podsmażać na oleju. Wrzucić pokrojonego w paseczki boczniaka i drobno pokrojona pierś z kurczaka. Smażyć mieszając .Marchew, pietruszkę i seler utrzeć na tarce jarzynowej ( duże oczka ) i dodać na patelnię . Dusić jeszcze 5 minut mieszając . Przełożyć do rondelka . Zalać woda i dodać liść laurowy, ziele angielskie, kostkę bulionową .Dusić 30 minut. Doprawić majerankiem , pieprzem .Zagęścić mąką . Dodać usiekany koper. Podawać posypane natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aannkaa82

    Właśnie czegos takiego szukałam :) zabieram do ulubionych :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !