Sposób przygotowania

Ziemniaki przeciskamy przez maszynkę , czosnek drobniutko siekamy, a szpinak kroimy drobniutko, przesmażamy razem z czosnkiem na maśle, dodajemy do ziemniaków razem z jajkami i mąkami, wygniatamy ciasto, kroimy tak jak zwykłe kopytka, nie zrażamy się tym że wystają nam kawałeczki szpinaku.gotujemy w osolonym wrzątku 3 minutki od wypłynięcia. Podajemy z gulaszem. ale ja najbardziej lubię z sosem serowo-czosnkowym

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    pomysłowe...nie spotkałam kopytek z dodatkami:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    pychotka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !