Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpinakowe kopytka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 50 dag
szpinak świeży 30 dag
jajko 2 sztuki
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 2-3 łyżki
czosnek 2-3 ząbki
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: szpinakowe kopytka

Ziemniaki przeciskamy przez maszynkę , czosnek drobniutko siekamy, a szpinak kroimy drobniutko, przesmażamy razem z czosnkiem na maśle, dodajemy do ziemniaków razem z jajkami i mąkami, wygniatamy ciasto, kroimy tak jak zwykłe kopytka, nie zrażamy się tym że wystają nam kawałeczki szpinaku.gotujemy w osolonym wrzątku 3 minutki od wypłynięcia. Podajemy z gulaszem. ale ja najbardziej lubię z sosem serowo-czosnkowym

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 24.05.2012 08:07
pychotka :)
1j1o1l1a1 09.08.2011 16:50
pomysłowe...nie spotkałam kopytek z dodatkami:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak