Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bagietka 1 szt
cukier 20 dkg
jaja 2
mleko 1 szkl
jabłka 75 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka

Bułkę pociąć w kromki. Żółtka utrzeć z cukrem (5dkg) i rozprowadzić z mlekiem. W tym maczać kromki i układać na blaszce posmarowanej tłuszczem. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do jabłek dodać 10 dkg cukru i wymieszać. Rozłożyć na bułce. Przykryć kromkami i ubitą pianą z białek z dodatkiem cukru(5 dkg). Zapiec w rozgrzanym piekarniku ok 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 12.10.2012 13:53
świetny placuszek
Ewelina38 06.08.2012 20:08
fajny pomysł
IKrakowianka 08.07.2012 22:43
pycha :)
RenataZ-et 17.05.2012 11:40
najlepsza
pipi765 21.01.2012 11:25
pyszna jest
Anna138 19.01.2012 19:58
pyszne
Łukasz15 10.01.2012 09:53
uwielbiam szarlotkę
Monika193
Monika193 05.11.2011 13:34
super
Wafelek2601 14.09.2011 08:41
lubię szarlotkę
jeta72 24.08.2011 23:19
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak