Sposób przygotowania

Umyte ziemniaki i obrane pokroić w plastry a potem w słupki , wlać olej olej na patelnię rozgrzać i włożyć najpierw pieprz turecki i smażymy 15 sek i potem dodać cebulę poszatkowaną . Smażymy 30 sekund wyjąć łyżką cedzakową cebulę i strąk pieprzu . Ziemniaki dodać do oleju w którym uprzednio smażyła się cebula i pieprz posypać przyprawą do ziemniaków i smażyć 3 minuty , wlać sos sojowy , ocet i posolić . Ostrożnie mieszając smażyć 1 minutę , potem wyjmujemy ziemniaki odsączamy na czystej ściereczce i przekładamy na gorący talerz. Możemy podawać z ryżem na sypko.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !