Sposób przygotowania

Kalafior i brokuł podzielić na niezbyt drobne różyczki. W garnku zagotować wodę z solą, cukrem i mlekiem, dodać kalafior i chwilę pogotować, potem do garnka dodać brokuł, pogotować 2-3 minuty. Warzywa odcedzić i ostudzić. Tłuszcz rozpuścić w rondlu dodać mąkę i mieszając chwilę przesmażyć na delikatny złoty kolor, dodać 1 kostkę rosołową i mleko intensywnie mieszając, aby nie powstały grudki, dodać czosnek wyciśnięty w prasce. Całość chwilę pogotować, zdjąć z ognia doprawić do smaku i po chwilowym przestudzeniu dodać roztrzepane jajko i dobrze wymieszać.
Na dno naczynia położyć pokrojone w plasterki ziemniaki, ułożyć na przemian kalafior i brokuł, wierzch polać sosem beszamelowym, a na wierzch posypać startym serem. Zapiekać w piekarniku ok. 40 minut w temp. 180-200oC.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    smaczna i zdrowa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pyszna :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    robię taką bardzo smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !