Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z szynki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 40 dkg
pomidory suszone 3 sztuki
olej 4 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
ser z niebieską pleśnia 50 gram
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1/2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
cebula czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z szynki

Szynkę ponacinać tak, żeby powstał płat mięsa. Rozbić go lekko tłuczkiem. Pomidory zmiksować blenderem z olejem, czosnkiem, cebulą, solą czosnkową i serem. Odłożyć jedną łyżkę masy, resztę rozsmarować na mięsie, zwinąć w roladę, zabezpieczyć wykałaczkami i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Wierzch posmarować pozostawioną masą i posypać ziołami. Piec ok.1 godzinę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 03.09.2012 06:32
Takie mięsko jest pyszne
Łukasz15 30.07.2012 09:33
Wygląda pysznie
smakowita 26.09.2011 21:10
Potwierdzam ,ciekawy przepis i muszę w najbliższym czasie wypróbować
Weronika_eM 14.08.2011 19:38
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak