Sposób przygotowania

Podane składniki wymieszać i zagnieść. Na 10 min można włożyć je do zamrażarki. Będzie to ciasto na spód sernika.

Do masy sernikowej będą nam potrzebne:
1kg twarogu ( ja kupuje gotowy zmielony twaróg)
6 żółtek
1,5 szkl cukru pudru
1 szkl mleka
0,75 szkl oleju
1lub 2 budynie śmietankowe ( dodajemy w stanie sypkim bez rozrabiania z mlekiem)

Żółtka ucieramy z cukrem. Dodajemy reztę produktów plus ubite białka i delikatnie mieszamy.

Posypka na ciasto:
20 dag wiórek kokosowych
2 łyzki cukru pudru
1 żółtko
2 łyzki masła roslinnego
Wszystko to zagniatamy i tak jak kruszonke rozdrabniamy na powierzchni ciasta

Pieczemy ok 90 min w 180stopniach. Można przykryc folia aluminiową żeby wiórki się nie spaiły.

Smacznego

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !