Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki gotowane w mundurkach 10 szt
masło roślinne 3 łyżki
jajko 2 szt
mąka pszenna 2 łyzki
sezam 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki w panierce

Ziemniaki jednakowej wielkości wyszorować, ugotować w łupinach, ostudzić, obrać. Każdy ziemniak obsypać solą i pieprzem. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej wymieszanej z sezamem. Masło roślinne stopić w brytfannie, ułożyć ziemniaki i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180oC. Ziemniaki upiec na rumiano, kilka razy obracając podczas pieczenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 19.05.2012 18:29
pyszny i nie doceniany:)
aacaac 04.03.2012 08:17
fajne
sylwia / sytofala 31.08.2011 12:19
muszą być smaczne . niezwykła odsłona zwykłego ziemniaka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak