Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety fasolowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
olej 1 łyżka
olej do smażenia
fasola 2 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
cebula 1 szt
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety fasolowe

Fasolę zmielić, dodać jajko, połowę bułki tartej oraz przesmażoną na oleju drobno posiekaną cebulę. Masę wyrobić doprawić solą i pieprzem. Zrobić niewielkie kotleciki, obtoczyć je w tartym serze zmieszanym z bułką tartą i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Kotleciki podawać na ciepło z różnymi surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 31.07.2012 10:32
znakomite
Iwona51
Iwona51 14.08.2011 12:12
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak