Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z cukinią i twarogiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 sztuka
cebula 1 sztuka
twaróg 1/2 kostka
zielenina dużo
mąka 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z cukinią i twarogiem

Ciasto naleśnikowe : przepisów jest mnóstwo, każdy używa ulubionego, ja używam m.inymi s1 i 1/2 szkl mąki, szkl. mleka szkl. wody mineralnej, jajko i sól i łyżka oliwy)

Wykonanie:
Wymieszać dokładnie wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe- odstawić do odpoczęcia.
W międzyczasie – obrać cebule i cukinię cebule pokroić w drobna kostkę- cukinie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Następnie rozgrzać patelnie posmarować łyżką oliwy- podsmażyć cebule, następnie dodać cukinie- smażyć razem ok. 8-10 minut, pod koniec dodać pokruszoną kostkę twarogu- wymieszać, dodać posiekana zieleninę, doprawić sola i pieprzem.
W międzyczasie usmażyć na drugiej patelni cienkie naleśniki- nakładać w nie gotowy farsz i jeść cieplutkie
Smacznego)
Z podanych proporcji wychodzi ok. 10-12 naleśników z patelni 20 cm

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 10.02.2013 22:00
ja też nigdy nie jadlam takich
Mysiunia 16.08.2011 15:09
pierwszy raz się spotkałam z takimi naleśnikami - na pewno bardzo smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak