Sposób przygotowania

Ciasto naleśnikowe : przepisów jest mnóstwo, każdy używa ulubionego, ja używam m.inymi s1 i 1/2 szkl mąki, szkl. mleka szkl. wody mineralnej, jajko i sól i łyżka oliwy)

Wykonanie:
Wymieszać dokładnie wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe- odstawić do odpoczęcia.
W międzyczasie – obrać cebule i cukinię cebule pokroić w drobna kostkę- cukinie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Następnie rozgrzać patelnie posmarować łyżką oliwy- podsmażyć cebule, następnie dodać cukinie- smażyć razem ok. 8-10 minut, pod koniec dodać pokruszoną kostkę twarogu- wymieszać, dodać posiekana zieleninę, doprawić sola i pieprzem.
W międzyczasie usmażyć na drugiej patelni cienkie naleśniki- nakładać w nie gotowy farsz i jeść cieplutkie
Smacznego)
Z podanych proporcji wychodzi ok. 10-12 naleśników z patelni 20 cm

Komentarze

  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    pierwszy raz się spotkałam z takimi naleśnikami - na pewno bardzo smaczne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    ja też nigdy nie jadlam takich

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !