Sposób przygotowania

Groszek zielony najpierw sobie ugotuj i odstaw a pieczarki również ugotuj i chłodne od razu posiekaj . Rybę zalej 1 szklanką wywaru i gotuj na bardzo małym ogniu przez 10 minut. a potem odcedż a wywar zostawić z ryby zdjąć skórę i wyjąć ości. Rybę przepuścić przez maszynkę albo posiekać na pastę , pomidora sparzyć i posiekać . Mąkę połączyć z mlekiem , tłuszcz połączyć z olejem sezamowym , wywar rybny i resztę rosołu wlać do garnka dodać pastę rybną , pomidor, grzyby , zielony groszek , wódkę i sól. Doprowadzamy do wrzenia i gotować minutkę , dodać mąkę wymieszaną z mlekiem , tłuszcz, podgrzewać do zgęstnienia i trzymamy w cieple . Olej mocno rozgrzewamy wsypujemy bułki , które wcześniej pokroiliśmy w drobna kostkę i smażymy na złoty kolor. , przekładamy te grzanki do wazy i wlewamy zupę .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !