Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trzaskający krem rybny

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 25 dag
wywar warzywny 3 szklanki
pomidor
mąka ziemniaczana 1 łyżka
olej sezamowy 1 łyżeczka
mleko 1 1\\2 szklanki
pieczarki 1 1\\2 szklanki
zielony groszek 1\\4 szklanki
wódka 1\\2 łyżki
sól
olej
bułka pszenna 2 kromki
tłuszcz 1 1\2 łyżki (roztopiony)

Przepis i sposób przygotowania na: Trzaskający krem rybny

Groszek zielony najpierw sobie ugotuj i odstaw a pieczarki również ugotuj i chłodne od razu posiekaj . Rybę zalej 1 szklanką wywaru i gotuj na bardzo małym ogniu przez 10 minut. a potem odcedż a wywar zostawić z ryby zdjąć skórę i wyjąć ości. Rybę przepuścić przez maszynkę albo posiekać na pastę , pomidora sparzyć i posiekać . Mąkę połączyć z mlekiem , tłuszcz połączyć z olejem sezamowym , wywar rybny i resztę rosołu wlać do garnka dodać pastę rybną , pomidor, grzyby , zielony groszek , wódkę i sól. Doprowadzamy do wrzenia i gotować minutkę , dodać mąkę wymieszaną z mlekiem , tłuszcz, podgrzewać do zgęstnienia i trzymamy w cieple . Olej mocno rozgrzewamy wsypujemy bułki , które wcześniej pokroiliśmy w drobna kostkę i smażymy na złoty kolor. , przekładamy te grzanki do wazy i wlewamy zupę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita26 09.08.2011 10:23
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak