Sposób przygotowania

Grzyby opłukać, zalać zimną wodą, odstawić na noc. Na drugi dzień dodać przyprawy )oprócz cukru i octu) i cebulę i całość gotować około 1 godziny na małym ogniu. Po ugotowaniu ostudzić i odcedzić grzyby. Na patelni przygotować zasmażkę z 3 łyżek mąki i odrobiny wywaru. Do garnka z wywarem grzybowym dodać zasmażkę wraz z ugotowaną i przetartą przez sito cebulą. Całość wymieszać, doprawić 2 łyżeczkami octu, 1 łyżeczką cukru i mieszając ponownie zagotować. Na koniec dodać 3 łyżki ugotowanych, posiekanych grzybów. Żurek podaje się z uszkami lub pierogami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo lubie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    u mnie taki lubią wszyscy:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    pyszny zurek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !