Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso wieprzowe w sosie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
olej 1/2 szkl.
woda 2 szkl.
mąka 4 łyżki
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso wieprzowe w sosie

Mięso umyć i pokroić na dość grube plastry. Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Wszystko wrzucić do miski i przyprawić solą, pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić mięso. Smażyć do uzyskania złotego koloru. Po usmażeniu wrzucić do rondla i zalać wszystko 2 szklankami wody. Pozostawić pod przykryciem i gotować do miękkości. Po ugotowaniu wyjąć mięso, a do wywaru, który pozostał dodajemy mąkę rozprowadzoną z wodą. Mąkę dodajemy powoli szybko mieszając. Podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak