Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa-pianka do ciast, deserów itp.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 250 ml
cukier puder 2 łyżki
galaretka owocowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Masa-pianka do ciast, deserów itp.

Galaretkę rozpuścić w połowie ilości wody podanej na opakowaniu tj. w 1 szklance. Zostawić do ostudzenia. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodawać partiami lekko tężejącą galaretkę i dalej miksować. Gotową masą przekładać ciasta, torty czy stosować do deserów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak