Sposób przygotowania

W małej miseczce najpierw wymieszaj mąkę ziemniaczaną z wodą i sosem sojowym , octem , pieprzem i to odstawić . 4 oczyszczone już pieczarki i połówka fileta pokroić w słupki grubości zapałki , na dużej patelni rozgrzać smalec , włożyć cebulę już posiekaną i smażyć przez 2 minuty , potem wlać wywar dodać pieczarki i mięso z kurczaka doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu przez 15 minut. Po tym czasie zamieszać i wlać zupy mąkę ziemniaczaną połączoną z innymi składnikami i podgrzewać aż zupa zacznie gęstnieć , ciągle mieszając wlać powoli roztrzepane jajko przecedzić je przez zęby widelca tak aby powstały nitki , i przyprawić olejem sezamowym i solą odstawiamy . Na koniec jeszcze raz zupę dobrze zamieszać aby jajko dobrze połączyło się z zupą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !