Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowo-gruszkowa nutellka

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 kg
gruszki 1 kg
cukier 3/4 kg
kakao 10 dag
orzechy mielone 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowo-gruszkowa nutellka

Jabłka i gruszki (twarde)po pokrojeniu musi ich być 3kg ,skręcić razem ze skórką przez maszynkę podlać 1 szklanka wody i na małym gazie gotować do 1,5 godz (gdyby była potrzeba podlać jeszcze wodą)gdy owoce nam się rozgotują dodać cukier i orzechy,dusić razem jeszcze kilka minut pod koniec dodać kakao , gorące przełożyć do słoików i odstawić do ostudzenia.
Jak ktoś lubi bardzo słodkie to może dodać więcej cukru .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Weronika_eM 14.08.2011 19:46
super przepis
Emilia22 09.08.2011 11:39
pomysłowe
ben-ka 09.08.2011 10:24
ciekawy przepis!!:)
aguus 09.08.2011 10:18
Fajna propozycja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak