Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łazanki do zupy fasolowej lub borowikowej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
jajko 4 szt
sól 1 łyżeczka
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: łazanki do zupy fasolowej lub borowikowej

Do mąki,soli,jajek dodajemy wodę i zagniatamy ciasto rękami aż do uzyskania jednolitej masy.Dzielimy na części i wałkujemy na cienkie płaty.Zostawiamy oprószone mąką do przeschnięcia a następnie zwijamy w rulony i kroimy na paski lub romby czy łazanki.Tak przygotowany makaron można przechowywać miesiąc w lnianym lub płóciennym woreczku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 30.09.2011 13:53
ciekawe
Krystyna32 21.08.2011 10:00
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak