Sposób przygotowania

Ziemniaki utrzeć, odstawić na bok, po czasie zlać sok.Cebule zetrzeć na dużych oczkach i dodać do ziemniaków, następnie dodać mąkę( tyle by wyszło nam pół gęste ciasto) i jajko. Posolić, wymieszać i kłaść na patelnię podłużne placki. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać polane gęstą śmietaną lub posypane cukrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    uwielbiam placki :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Przykładowa ilość składników: 8 ziemniaków, 7 łyżek mąki, 1 jajko, 1 cebula.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !