Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko w 2 1\\4 szklanki wody , kapustę ,jeśli jej nie mamy to możemy zastąpić sałatą zieloną pokroić w kawałki po usunięciu zewnętrznych liści , wędlinę pokroić w cienkie plasterki , rozgrzewamy olej na patelni wkładamy najpierw kapustę posolić mieszamy smażyć 2 minuty na średnim ogniu. Następnie dodajemy smalec i wędlinę zamieszać i smażyć półtorej minuty i na koniec wkładamy ugotowany ryż wymieszać i wlać rosół i to mamy gotować na małym ogniu razem przez 10 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajne połączenie składników.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !