Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

blok

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kakao 3 łyżki
mleko 3 szkl
cukier 1.1/2 szk
margaryna 100 gr
woda 1 szk
herbatniki 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: blok

herbatniki 250 gram
kakao 3 łyżki
mleko w proszku 3 szklanki
cukier 1,1/2 szklanki
woda 1 szklanka
margaryna 100 gram
Wlewamy wodę do garnuszka w tym roztapiamy margarynę i wsypujemy cukier Niech się rozpuści Następnie wsypujemy kakao i mleko mieszamy cały czas trwa to około 10-15 minut Teraz dodajemy pokruszone herbatniki Masa robi się gęsta nie może być rzadka Jak będzie gęsta, że ciężko będzie nam mieszać Wtedy przekładamy do naczynia najlepiej z ceramiki stoi na stoliczku studzi eis a potem do lodówki by masa nam zastygła

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 19.09.2011 08:37
Lubię to

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak