Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwonej kapusty i ogórków kiszonych

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki kiszone 3 szt
cebula czerwona 2 szt
cytryna 1 szt
oliwa 5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
jabłko kwaśne 1 szt
kapusta czerwona 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwonej kapusty i ogórków kiszonych

Kapustę drobno szatkujemy, wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy ok. 10 min.Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i dokładnie odsączamy.Cytrynę szorujemy i tarką ścieramy skórkę. Jabłko obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej i skrapiamy sokiem z cytryny. Kapustę łączymy z drobno posiekaną cebulą. W salaterce układamy kapustę, na niej jabłko wymieszane ze skórką cytrynową a na nich ogórki pokrojone w kosteczkę. Oliwę mieszamy z sokiem wyciśniętym z całej cytryny i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.Powstałym sosem polewamy sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 23.03.2012 07:35
mniam
Ibag24 02.10.2011 08:16
super w smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak