Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkoptowe ufo

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 2 paczki
budyń czekoladowy 1 szt.
mleko 2 szkl
masa toffi 5 łyżki
Czekolada tabliczka 2 szt.
biała czekolada 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkoptowe ufo

Budyń czekoladowy wymieszać z pół szklanki mleka, resztę mleka zagotować. Do gotującego się mleka dodać budyń czekoladowy i mieszając doprowadzić do zgęstnienia. Zestawić z ognia do ostudzenia. W Kąpieli wodnej rozpuścić masę toffi z czekoladą., od czasu do czasu mieszając. Międzyczasie na biszkopty nakładać po łyżce ostudzonego budyniu - w kolejności: biszkopt, budyń, biszkopt. Gdy toffi z czekoladą rozpuszczą się posmarować górny biszkopt i pozostawić do zastygnięcia. A następnie polać rozpuszczoną białą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 05.12.2013 08:09
odlotowe, dzieciom posmakują :)
IwonaKa 20.11.2013 00:07
chetnie bym zjadła
marzencia2007 23.04.2013 12:26
ojj zjadłabym :) chętnie!
Angelika10 17.03.2013 23:14
ale fajne to ufo :)
PaniMISIOWA 22.12.2012 20:27
fajne
smakowita 26.10.2012 08:57
rewelacyjnie wyszły
Karolcia12 27.10.2011 15:29
smaczne
smakoszek 20.08.2011 10:03
pyszniutkie
aguus 09.08.2011 10:18
wyglądają cudnie!
iziona 09.08.2011 08:20
Szkoda,że jedno nie wylądowało obok mojej kawki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak