Sposób przygotowania

Wołoszczyznę włożyć do garnka, wlać 6 szkl zimnej wody.Soczewicę starannie wypłukać, wsypac do garnka z wołoszczyzna i gotowac 25-30 min. Z udka kurczaka wyjąć kości zdjąć skórę, a mięso pokroić w kostkę. Mniej więcej po 15 minutach gotowania dodać do zupy kostki bulionowe, mięso kurczaka oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Pod koniec gotowania (gdy soczewica zacznie się rozpadać) dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, lubczyk i majeranek, doprawić zupę do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać natką.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    zgadzam się
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    fajne połączenie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawe danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo lubię soczewice, chętnie wypróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    ciekawe połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajne połączenie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !