Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta z papryki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 2 szt
olej 1/2 szklanki
słonecznik łuskany 4 łyżki
bazylia
miód 1 łyżeczka
sos sojowy 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
sok z cytryny 2 łyżki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pasta z papryki

Paprykę opiekamy w piekarniku ze wszystkich stron,obieramy ze skórki usuwamy gniazda nasienne,następnie miksujemy razem z pozostałymi składnikami i doprawiamy do smaku.Jeśli pasta jest zbyt rzadka dosypujemy ziarna słonecznika,jeśli jest zbyt gęsta dolewamy oleju.Przechowujemy w lodówce w zamkniętym słoiku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak