Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka brokułowa z fetą i jajkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuły 500 g
feta 200 g
cebula czerwona 1 szt.
sos czosnkowy 1 szkl.
jajko ugotowane na twardo 5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka brokułowa z fetą i jajkiem

Brokuły podzielić na różyczki, ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w cząstki. Fetę pokroić w kostkę. Cebulę obrać, posiekać w piórka. Ułożyć brokuły, cząstki jajek i kawałki fety na talerzyku, polać sosem, udekorować piórkami cebuli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 13.04.2012 13:39
robię bardzo podobną tylko kładę ją warstwami ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak